Inloggen
NAVIGATIE

Service op maat

Elke keuken heeft zijn eigen wensen, behoeften en vereisten. Dat besef is essentieel voor de manier waarop we samenwerken met onze klanten en staat dan ook letterlijk zo in onze missie. Dat ons klantenbestand even divers is als de foodservicemarkt zelf - van woon-zorgcentra tot pretparken - getuigt van onze inspanningen. Your best solution dus.

Service in feiten en cijfers

Meten is weten. Daar zijn we hier bij JAVA van overtuigd. Daarom is het voor ons belangrijk om bij een nieuwe samenwerking duidelijke afspraken te maken over onze dienstverlening. Ook dat is service op maat. 

 

In samenspraak met onze klanten worden er KPI's vasgelegd waarover op regelmatige basis gerapporteerd kan worden. Denk maar aan tijdstip van levering, aantal creditnota's versus facturen, temperatuurmetingen bij levering, aantal geleverde versus aantal bestelde producten, ... En dat is nog maar een greep het uitgebreide aantal mogelijkheden.

 

Een heel aantal rapporten is trouwens standaard beschikbaar in onze online bestelmodule JAVA Online. Denk maar aan uw bestelhistoriek, facturen, omzetten, enz... Voor rapporteringen die nog niet standaard ingebouwd zijn, hebben we ons eigen team developpers zodat er snel actie kan ondernomen worden.