Inloggen
NAVIGATIE
29.08

JAVA Foodservice opent officieel CO2-neutraal distributiecentrum in Wingepark

Minister Kris Peeters, burgemeester Dirk Claes en CEO Koen Slippens openden officieel het nieuwe CO2-neutrale distributiecentrum van JAVA Foodservice.

 

 

JAVA, al jaren een belangrijke speler op de foodservicemarkt, opende op 27/08 officieel haar gloednieuwe distributiecentrum. Gelegen Wingepark 24, met het +/- 55 op 74 meter, 3934 m².

Het huidige distributiecentrum van JAVA met een oppervlakte van 10.000 m² zat aan haar maximumcapaciteit. De uitbreiding was dus meer dan welkom.

 

Het huidige distributiecentrum van JAVA met een oppervlakte van 10.000 m² zat aan haar maximumcapaciteit. De uitbreiding was dus meer dan welkom.

 

 

De bouwplannen voor JAVA hier in Rotselaar bestaan uit 3 delen.


  1. Een nieuw modern en duurzaam distributiecentrum voor diepgevroren producten.
  2. Een aanpassing van het distributiecentrum voor droge producten & gekoelde producten, beide nodig om JAVA in de toekomst verder te kunnen laten groeien.
  3. Uitbreiding van het distributiecentrum voor droge producten alsmede de kantoren, om ruimte te geven aan de Sligro Food Group Belgium shared service in Rotselaar.

 

Fase 1 en 2 zijn inmiddels afgerond en fase 3 zal in 2018 volgen.


Koen Slippens

 

“Op  16 februari 2016 gaven wij aan enorm blij te zijn met de mogelijkheden die de overname van JAVA Foodservice ons zouden geven: een sterke basis voor de groeiambitie van Sligro Food Group in België, waarbij vanuit Rotselaar de shared services ingevuld zouden gaan worden. Denk hierbij aan Finance, Aankoop, ICT, Supply Chain, HRM, etc.

 

Inmiddels kijken we in augustus 2017 ruim 1½ jaar terug en hebben we veel bereikt. Na JAVA begin 2016 kondigden we op 23 januari dit jaar de overname van ISPC aan.

JAVA en ISPC, twee prachtige bedrijven die samen de toekomst in zullen gaan onder de vleugels van Sligro Food Group Belgium.

  • JAVA Foodservice zal zich daarbij primair richten op de institutionele markt en de zorgsector, scholen en catering bedienen.
  • ISPC zal verder groeien als Sligro–ISPC en zich specifiek op de horeca en grootverbruik richten. Beiden zonder daar rigide in te zijn want wij luisteren altijd naar wat de klant wil en bedienen die naar beste kunnen.

 

Inmiddels 500 medewerkers in dienst en een omzet van een kleine 240 mln euro op jaarbasis. Ons doel is groeien op basis van kwaliteit”

 

“Wij zijn tevens op weg naar een mooie positie in de Belgische Foodservicemarkt, als tweede thuismarkt voor Sligro Food Group. Natuurlijk op basis van een efficiënte operatie maar met ultieme klantgerichtheid als échte onderscheidende factor. Lekkerder, Persoonlijker, Inspirerender en Goedkoper. En maximaal aansluiten op de klant doe je ons inziens met een managementteam dat die markt heel goed kent. Geen Benelux-organisatie dus, maar een België organisatie met een Belgisch management team.”

“Wij hopen van harte de komende maanden in Antwerpen te kunnen aanvangen met de bouw van de eerste nieuwe Sligro–ISPC vestiging, waar vanzelfsprekend ook de nodige werkgelegenheid uit zal voortkomen.

 

Ook hier ontvangen wij alle medewerking van de lokale overheden, omwonenden en lokale ondernemers, maar desalniettemin kunnen vergunningsprocedures helaas erg lang duren. Hopelijk kunnen we snel starten met het bouwen aan een mooi vestigingsnetwerk.

 

Na Antwerpen zullen beide ISPC vestigingen te Gent en Luik en onze nieuwe locatie te Brugge (waarvoor de procedures ook in gang zijn gezet) volgen.”