Inloggen
NAVIGATIE
16.02

De familie Claes blijft koffie branden in Rotselaar

 

De familie Claes mag dan de business unit Foodservice verkocht hebben aan het Nederlandse Sligro Food Group, ze blijven met passie koffie branden in Rotselaar. Met Kathleen Claes, de nieuwe CEO van The JAVA Coffee Company, komt meteen de 4de generatie aan het hoofd te staan.

 

 

 

JAVA is in België voornamelijk bekend van zijn koffie, maar de groep is opgebouwd uit twee business units. Foodservice groeide, onder leiding van Wim Claes, uit tot een top drie speler in de Belgische Foodservice sector. Deze business unit werd nu succesvol verkocht aan Sligro Food Group. Sligro Food Group zal de naam JAVA foodservice behouden en het bedrijf in de huidige vorm verder uitbouwen. Dit is niet alleen positief voor de personeelsleden die nu in dienst zijn (280 op fulltime basis), maar dit zal op termijn ook zorgen voor nieuwe jobs in de regio.

 

De tweede business unit, The JAVA Coffee Company, blijft in handen van de familie Claes. De passie voor koffie en ondernemen is nog lang niet uitgebrand. Deze business unit is voornamelijk sterk in de institutionele sector door de linken met JAVA Foodservice. De afgelopen drie jaar werkte The JAVA Coffee Company sterk aan zijn retail en horeca aanwezigheid. Dit zijn meteen ook de twee sectoren waar The JAVA Coffee Company in blijft investeren en waar ze de grootste groei zien. Met Kathleen Claes blijft The JAVA Coffee Company de traditie van een Belgisch familiebedrijf verder zetten, en voor het eerst in 80 jaar met een vrouwelijke CEO.

De overname van JAVA Foodservice door Sligro Food Group biedt ook voor The JAVA Coffee Company veel mogelijkheden. De banden tussen de twee bedrijven worden doorgeknipt maar JAVA koffie blijft de preferred coffee brand van JAVA Foodservice. De huidige klanten zullen dus niet veel merken van de veranderingen.


Quote van Wim Claes, huidige CEO van JAVA Foodservice en The JAVA Coffee Company:

“… De familie Claes is bijzonder trots op de evolutie die het bedrijf onder haar leiding heeft doorgemaakt. De familie heeft goed nagedacht over de toekomst van het JAVA Foodservice bedrijf, hoe die veilig te stellen, en hoe tot verdere groei te komen. Dit tegen een achtergrond van wijzigende klantenprofielen en verregaande centralisering. De overtuiging groeide dat het optimale scenario om de marktpositie te bestendigen en verder te versterken, en daarmee ook de werkgelegenheid van de medewerkers, bestond uit:
• overdracht van de activiteiten van JAVA Foodservice aan Sligro Food Group
• behoud en verder uitbouwen van The JAVA Coffee Company, onder familiale leiding, dit in professioneel partnership met JAVA Foodservice en Sligro

 

Tegelijk gaan zij met volle energie de nieuwe uitdaging aan: het verder uitbouwen van The JAVA Coffee Company tot dé referentie in de Belgische koffiemarkt, en het ontwikkelen van nieuwe markten, producten en concepten… “

 

Voor meer info of een interview kan u steeds contact opnemen met Wim Claes via 016/58 99 00 of via veerle.van.aarschot@java.eu