Inloggen
NAVIGATIE

Koen Slippens: “Sligro Food Group is een Nederlands beursgenoteerd familiebedrijf opgebouwd rond drie kernactiviteiten:


Koen Slippens


 

  • de ‘foodretail’ met 133 eigen of franchise EMTÉ-supermarkten, 
  • de ‘foodservice zelfbediening’ van Sligro met 50 vestigingen,
  • de ‘foodservice bezorging’, actief via 8 distributiecentra in Nederland en de zorgsector via het dochterbedrijf Van Hoeckel. 

 

Daarnaast zijn er nog een aantal eigen foodproductiebedrijven, deelnemingen in verspartners en een divisie die zich richt op de inrichting en het onderhoud van professionele keukeninrichting.

 

Sligro Food Group heeft een sterke profilering in de markt met een duidelijke strategische visie. De samenhang tussen de verschillende bedrijven wordt duidelijk in de overlappende klant- en distributievormen. Aan de voorzijde heeft elk bedrijf dat deel uitmaakt van de groep een eigen gezicht en identiteit en aan de achterzijde wordt waar mogelijk schaalvoordeel gehaald met bijvoorbeeld een gecentraliseerde logistiek en aankoop.

 

De kerngedachte bestaat erin dat JAVA aan de ‘voorkant’ met haar commercieel team haar eigen markt bedient met de eigen, typische JAVA-aanpak: laagdrempelig, dicht bij de klant, professioneel en op maat. Aan de ‘achterkant’ streven we naar het centraliseren van een aantal diensten. 

 

Concreet betekent dit dus dat de huidige klanten weinig zien veranderen, tenzij de verdere professionalisering van onze aanpak. Dit wordt mogelijk door schaal- en synergievoordelen en het delen van kennis binnen de groep.”

 

Terug naar "Samen sterk"