Inloggen
NAVIGATIE

Kwaliteit en Veiligheid

JAVA draagt voedselveiligheid hoog in het vaandel. Als distributeur wil JAVA niet enkel een doorgeefluik zijn tussen producent en grootkeuken, maar ook een filter die de producenten alert controleert.

 

 • Consequente controles die plaatsvinden tijdens de receptie van goederen, het stockeren, orderpicken en vervoeren, zorgen ervoor dat JAVA u een veilig en kwaliteitsvol product kan aanbieden.
 • In juni 2000 leverde deze constante waakzaamheid over de hygiëne JAVA dan ook het HACCP-certificaat op. Eind 2006 behaalde JAVA het ISO 22000-certificaat en een vernieuwing ervan in 2010. Hèt bewijs dat voedselveiligheid en kwaliteit dè hoekstenen zijn van JAVA.
 • het ISO 22000-certificaat werd talloze keren herbevestigd en het Auto Controle Certificaat (FAVV) behaald..

 • meest recente certificaten JAVA: ISO22000, ACS G017 opslag en transport , autocontrolesysteem G039 groothandel in voedingswarenbio-certificaat, MSC-certificaat.

Wist u dat bovendien dat ...

 • de Food Grade Attesten van Varia Pack via JAVA Online ter beschikking zijn?
 • JAVA een kwaliteitshandboek ontwikkeld heeft voor u? De samenvatting ervan kan u downloaden.
 • onze kwaliteitsdienst een uniform typeformulier heeft ontworpen met richtlijnen om klachten over producten/diensten te melden zodat deze sneller en adequaat kunnen opgevolgd worden?
 • JAVA werkt aan de verstrekking van voedselinformatie via nieuwe productfiches.  

Geen woorden maar daden

JAVA moet op elk moment kunnen aantonen dat het volgens de wet- en regelgeving handelt. Bovendien moet het de eisen van zijn klanten voortdurend evalueren en beantwoorden.

 

JAVA biedt zijn klanten trouwens sowieso garanties die verder gaan dan de wettelijke vereisten. Hierbij speelt niet alleen het belang dat JAVA hecht aan kwaliteit en versheid maar ook de hoge servicegraad die JAVA steeds wil bieden.

Samen met het food safety team is Els Stulens verantwoordelijk voor het beheer en de uitvoering van dit food safety system.

Een continu proces

De directie van JAVA moet zijn beleid inzake voedselveiligheid regelmatig evalueren. Daarbij wordt niet alleen rekening gehouden met de wettelijke eisen, maar met ook de wensen van de klant.

 

Na een gevarenanalyse dient het bedrijf een planning (plan) op te maken dat omschrijft hoe de organisatie met deze gevaren indien nodig zal omgaan. Vervolgens zullen deze plannen vertaald moeten worden naar de hele organisatie (act) die deze gaat uitvoeren (do). Voortdurend dient echter gewaakt te worden of bijsturing nodig is (check). Zo is de 'cirkel van DEMING' rond.

 

Elke dag zal JAVA eraan werken om de voedselveiligheid en kwaliteit van al zijn producten en diensten te voorzien binnen de geldende normen van het ISO 22000-certificaat. Onze klanten zullen hier mee de vruchten van kunnen plukken! 

 


Voor meer informatie:

JAVA bvba - Wingepark 10 - 3110 Rotselaar - T 016 58 99 00 - quality@java.eu    

Veelgestelde vragen

Betaal ik een waarborg voor rolcontainers?

Sinds einde 2013 is JAVA grotendeels overgeschakeld naar een 4-heksrolcontainer. Deze wijziging kadert in de groene voornemens die JAVA zich heeft gesteld voor de toekomst.

 

Er is een prijsupdate van leeggoed voor deze nieuwe rolcontainer:
- rolcontainer (2 zijhekken en bodem) = € 120
- tussenlegger = € 10 (nieuw)
- kophek = € 20 (nieuw)

Zie bijlage.
 

Hoe kan iemand mij informeren over een mogelijke samenwerking op maat?

U kan met JAVA een samenwerking op maat bespreken.

U neemt hiervoor best contact op met onze consulenten: sales@java.eu of 016 58 99 10.

 

Organiseert JAVA opleidingen?

JAVA vindt opleidingen belangrijk. De interne medewerkers krijgen een aanbod op maat, maar we vergeten ook onze klanten niet! Doorheen het jaar bieden wij onze klanten een uitgebreid aanbod opleidingen en workshops aan.

De opleidingen die momenteel gepland staan, vindt u in onze agenda.

 

 

 

Waar is het distributiecentrum gelegen?

JAVA heeft haar distributiecentrum met de modernste technologie in Rotselaar, Wingepark 10 & 20.

Wilt u het virtueel bezoeken. Volg dan deze link.

Routebeschrijving 

 

 Waar meldt JAVA de allergenen van producten?

JAVA communiceert via de productfiches een overzicht van de aanwezige allergenen op 2 manieren.

 

 1. Via JAVA Online kan u een lijst samenstellen van producten en allergenen, in 1 handig overzicht, in excelformaat.

 

Hoe: maak een label aan (= lijst van bepaalde producten). Klik op Excel, rechtsbovenaan het scherm en uw lijst bevat alle informatie over de geselecteerde producten.

 

2. Bovendien weet u met 1 oogopslag welk allergeen in een product aanwezig is. Er staat naast elk product een icoontje met de aanwezige allergenen. 

 

Klik op het scherm voor een gedetailleerder overzicht. 

Waar vind ik de algemene voorwaarden van JAVA

U vindt de algemene voorwaarden van JAVA helemaal onderaan elke webpagina of via deze link

 

Waar vind ik de certificaten van JAVA?

U vindt een overzicht van de meest recente certificaten op deze pagina

Wat is voedselveiligheid voor JAVA?

JAVA draagt voedselveiligheid hoog in het vaandel. Als distributeur wil JAVA niet enkel een doorgeefluik zijn tussen producent en grootkeuken, maar ook een filter die de producenten alert controleert. 

In juni 2000 leverde deze constante waakzaamheid over de hygiëne JAVA dan ook het HACCP-certificaat op. Eind 2006 behaalde JAVA het ISO 22000-certificaat en een vernieuwing ervan in 2010. Hèt bewijs dat voedselveiligheid en kwaliteit dè hoekstenen zijn van JAVA. Meer info

Hoe kan ik een bestelling plaatsen?

Bestellen kan op verschillende manieren.

 

 • JAVA Online is de e-shop van JAVA Foodservice. Hierin vindt u een volledige lijst van alle artikelen die JAVA kan aanbieden. Tal van zoekfuncties helpen u in het bestelproces. Bij afronding van een bestelling krijgt u een bevesting van datum van levering.
 • U heeft nog geen login voor JAVA Online, maar wenst dit - als klant - te proberen. Vraag uw paswoord aan via support@java.eu

 

 

Kan ik als particulier een bestelling plaatsen bij JAVA?

Indien u koffie wenst aan te kopen als particulier, kan u terecht in de JAVA Shop, Wingepark 20, 3110 Rotselaar. Telefoon: +32 (0) 16 58 99 99 E-mail: sales@tjcc.be, of u kan een bestelling plaatsen via de JAVA webshop: http://shop.tjcc.be.

 

U kan hier terecht voor koffietoestellen, koffie en toebehoren, streekproducten, ...

 

Indien u voeding wenst aan te kopen via JAVA Foodservice, heeft u eerst een klantnummer nodig. Daarna kan u via onze webshop online uw aankopen uitvoeren. 

 

Wenst u een klantnummer? Vul dan even dit fomulier in.

 

 

 

Welke producten heeft JAVA in het gamma?

JAVA beschikt over een menudekkend assortiment en kan voor u een all-in-one leverancier worden van koffie, food en non-food!

 

Het assortiment bestaat uitt: diepgevroren producten, droge voeding, (ultra)verse producten, dieetproducten, non-food producten, toestellen, JAVA koffie en toebehoren.

 

Bekijk onze partnerpagina's voor wat meer inzicht in de leveranciers.

Bekijk onze folders met producten voor meer inzicht in het gamma.